Img Img Img Img Img Img Img Img

POVESTI DE IUBIRE CARE ASTEAPTA PUBLICAREA IN CARTEA IUBIRII

1. cu mult drag pentru voi prieteni !!!! pup
de BIANCUORE la 05.11.2011 19:44 (este de acord ca aceasta poveste sa fie publicata)
Fa-ti timp….Rudyard Kipling In trecerea grabita prin lume catre veci, Fa-ti timp, macar o clipa, sa vezi pe unde treci! Fa-ti timp sa vezi durerea si lacrima arzand ... Fa-ti timp sa poti, cu mila, sa te alini oricand! Fa-ti timp pentru-adevaruri si adancimi de vis, Fa-ti timp pentru prieteni, cu sufletul deschis! Fa-ti timp sa vezi padurea, s-asculti langa izvor, Fa-ti timp s-asculti ce spune o floare, un cocor! Fa-ti timp, pe-un munte seara, stand singur sa te rogi, Fa-ti timp, frumoase amintiri, de unul sa invoci! Fa-ti timp sa stai cu mama, cu tatal tau – batrani…. Fa-ti timp de-o vorba buna, de-o coaja pentru caini…. In trecerea grabita prin lume catre veci, Fa-ti timp macar o clipa sa vezi pe unde treci! Fa-ti timp sa gusti frumosul din tot ce e curat, Fa-ti timp, ca esti de multe mistere-nconjurat! Fa-ti timp cu orice taina sau adevar sa stai, Fa-ti timp, caci toate-acestea au inima, au grai! Fa-ti timp s-asculti la toate, din toate sa inveti, Fa-ti timp sa dai vietii adevaratul sens! Fa-ti timp, ACUM! Sa stii: zadarnic ai sa plangi, Comoara risipita a a vietii, n-o mai strangi!
          (3 voturi / medie: 10)

2. RUGACIUNEA DE MARTI - PENTRU VOI SCUMPI PRIETENI !!!!
de BIANCUORE la 22.11.2011 10:43 (este de acord ca aceasta poveste sa fie publicata)
Rugaciunea de Marti Doamne, Dumnezeul meu, osandit stau inaintea fetei Tale celei sfinte, si-mi marturisesc nevrednicia, neputinta si saracia mea cea mare. Pentru aceasta ma rog Tie: O, izvor dulce si noianul indurarii, deschide stavilele cerului si ploua asupra mea bunatatile indurarii Tale, pentru ca sa pot scoate lacrimi, sa plang, sa spal si sa curatesc sufletul meu de intinaciunea pacatelor, cu cainta tare si adevarata. Si ca sa-mi dai acest dar, Stapane, pun mijlocitor pe Inaintemergatorul Ioan, catre care zic: O, invatatorule al pocaintei si marite Proorocule, care esti mai mare decat toti proorocii, precum insusi Fiul lui Dumnezeu te-a numit in Sfanta Evanghelie, tu care ai aratat poporului pe Stapanul Hristos, tu care L-ai botezat in Iordan si ai vazut cerurile deschizandu-se, tu care ai auzit glasul Parintelui ceresc si ai vazut pe Duhul Sfant ca un porumbel pogorandu-se peste El. Rogu-te, ajuta-mi cu mijlocirea ta, tu care stai in cer inaintea Judecatorului vesnic, si fa-L sa se indure de mine, caci ai multa indrazneala la iubirea Lui. Intinde mana aceea cu care L-ai botezat si strica cugetele mele cele rele si ma intareste sa-mi petrec viata pe calea cea buna a lui Dumnezeu. O, Proorocule, lumineaza-mi mintea cu poruncile Domnului, ca sa le tin minte si sa le pazesc pana la sfarsitul vietii mele. Si sa stai langa mine in ora mortii mele, sa ma duci pocait inaintea Stapanului meu, Dumnezeu. Roaga-te inca si pentru toata lumea, ca Dumnezeu sa dea ajutor crestinilor, si celor vii si celor adormiti, sa-i odihneasca in necazurile cele multe, sa le dea toate cele de trebuinta si sa-i invredniceasca Imparatiei Sale. Amin.
          (1 vot / medie: 10)

3. RUGACIUNE
de BIANCUORE la 22.11.2011 12:51 (este de acord ca aceasta poveste sa fie publicata)
Rugaciune catre Nascatoarea de Dumnezeu Imparateasa mea preabuna si nadejdea mea, Nascatoare de Dumnezeu, primitoarea strainilor si ajutatoarea saracilor, bucuria celor mahniti, acoperitoarea necajitilor, vezi-mi nevoia, vezi-mi necazul; ajuta-ma ca pe un neputincios, hraneste-ma ca pe un strain. Necazul meu il stii: dezleaga-l precum vrei, ca nu am alt ajutor in afara de tine, nici alta folositoare grabnica, nici alta mangaietoare buna in afara de tine, Maica lui Dumnezeu, ca sa ma pazesti si sa ma acoperi in vecii vecilor. Amin.
          (2 voturi / medie: 10)

4. ..... de citit si de aprofundat .....
de BIANCUORE la 23.11.2011 02:43 (este de acord ca aceasta poveste sa fie publicata)
DE CE TIPA OAMENII UNII LA ALTII \" Intr-o zi, un intelept din India puse urmatoarea intrebare discipolilor sai: - De ce tipa oamenii cand sunt suparati? - Tipam deoarece ne pierdem calmul, zise unul dintre ei. - Dar de ce sa tipi, atunci cand cealalta persoana e chiar langa tine? intreba din nou inteleptul - Pai, tipam ca sa fim siguri ca celalalt ne aude, incerca un alt discipol. Maestrul intreba din nou: - Totusi, nu s-ar putea sa vorbim mai incet, cu voce joasa? Nici unul dintre raspunsurile primite nu-l multumi pe intelept. Atunci el ii lamuri: -Stiti de ce tipam unul la altul cand suntem suparati? Adevarul e ca, atunci cand doua persoane se cearta, inimile lor se distanteaza foarte mult. Pentru a acoperi aceasta distanta, ei trebuie sa strige, ca sa se poata auzi unul pe celalalt. Cu cat sunt mai suparati,cu atat mai tare trebuie sa strige, din cauza distantei si mai mari. Pe de alta parte, ce se petrece atunci cand doua fiinte sunt indragostite? Ele nu tipa deloc. Vorbesc incetisor, suav. De ce? Fiindca inimile lor sunt foarte apropiate. Distanta dintre ele este foarte mica. Uneori, inimile lor sunt atat de aproape, ca nici nu mai vorbesc, doar soptesc, murmura. Iar atunci cand iubirea e si mai intensa, nu mai e nevoie nici macar sa sopteasca, ajunge doar sa se priveasca si inimile lor se inteleg. Asta se petrece atunci cand doua fiinte care se iubesc, au inimile apropiate. In final, inteleptul concluziona, zicand: - Cand discutati, nu lasati ca inimile voastre sa se separe una de cealalta, nu rostiti cuvinte care sa va indeparteze si mai mult, caci va veni o zi in care distanta va fi atat de mare, incat inimile voastre nu vor mai gasi drumul de intoarcere.\" Mahatma Ghandi
          (2 voturi / medie: 10)

5. RUGACIUNE PENTRU MANTUIRE !!!!
de BIANCUORE la 25.11.2011 02:57 (este de acord ca aceasta poveste sa fie publicata)
Dumnezeul meu, cred intru Tine si ma rog Tie, intareste-mi credinta! Te iubesc, sporeste-mi dragostea! Ma pocaiesc, fa-mi cainta sa prisoseasca! Te slavesc ca pe intaiul meu inceput! Te doresc ca pe cea mai inalta dorinta a mea! Iti multumesc ca Binefacatorului meu cel vesnic! Te chem ca pe puternicul meu ajutor. Dumnezeul meu, binevoieste si povatuieste-ma cu intelepciunea Ta, calauzeste-ma cu dreptatea Ta, mangaie-ma cu milostivirea Ta, apara-ma cu puterea Ta. Iti inchin, o, Dumnezeule, gandurile, faptele, suferintele mele, ca in viitor sa ma gandesc la Tine, sa graiesc de Tine, sa lucrez dupa voia Ta, sa sufar pentru Tine. Doamne, eu voiesc ceea ce voiesti Tu, pentru ca Tu voiesti sa ma supun voii Tale si fagaduiesc sa fac ceea ce voiesti Tu. Te rog cu umilinta, lumineaza-mi mintea, oteleste-mi voia, curateste-mi trupul si-mi sfinteste sufletul!Dumnezeule preabun, ajuta-ma sa ma curatesc de gresalele trecute, sa biruiesc ispitele viitoare si sa lucrez cuvintele virtutii. Umple inima mea de dragoste pentru bunatatea Ta, de ura pentru gresalele mele, de ravna pentru binele aproapelui si de defaimare pentru desertaciunile lumii. Fa-ma sa fiu supus mai-marilor mei si cu dragoste catre cei mai mici, credincios prietenilor si iertator vrajmasilor mei. Vino, Atotputernice, intru ajutorul meu, ca sa biruiesc cele sapte pacate de capetenie, care sunt pricina tuturor pacatelor. Sa biruiesc adica: mandria, prin smerenie crestineasca,- iubirea de argint, prin milostenie,- invidia, prin dragoste si bucurie pentru binele aproapelui,- desfranarea, prin infranare si curatie,- lacomia, prin cumpatare,-mania, prin rabdare,- lenea, prin barbatie crestineasca. Asemenea sa biruiesc si toate celelalte pacate si patimi ce izvorasc din acestea. Si-mi da virtutile crestinesti: credinta, nadejdea si dragostea. Dumnezeul meu, fa-ma intelept intru lucrarile mele, curajos in primejdii, rabdator in nenorociri si smerit in propasire. Nu ma lasa sa uit vreodata a fi cu luare-aminte la rugaciuni si in biserica, cumpatat la masa, repede la implinirea datoriilor si statornic in hotarari. Doamne, insufla-mi grija sa am totdeauna constiinta dreapta, infatisare cuviincioasa, vorbire folositoare si purtare in buna randuiala. Da-mi harul Tau, ca sa ma deprind a-mi stapani totdeauna patimile, a ma invrednici de darurile Tale, a pazi legea Ta si a merita mantuirea. Dumnezeul meu, fasa cunosc cat de mici sunt bunatatile pamantesti si cat de mari sunt cele ceresti, cat de scurt este timpul acestei vieti si cat de nemarginita este vesnicia. Ajuta-mi sa fiu intotdeauna gata de moarte si sa nu ma cutremur de judecata Ta, sa scap de chinurile cele vesnice si sa dobandesc raiul prin lisus Hristos, Domnul nostru. Amin.
          (2 voturi / medie: 10)

6. ....... dincolo de cuvinte ...........
de BIANCUORE la 25.11.2011 15:04 (este de acord ca aceasta poveste sa fie publicata)
Banii care pot deschide usa raiului Se zice ca un oarecare si-a strans aici bunuri multe ca sa aiba si dincolo. Zicea mereu: totul se poate cumpara. Si aici si dincolo. Si strangea mereu. N-ar fi dat nimanui un ban. O singura data a dat unui cersetor 25 de bani. Si a murit. S-a dus la Sfantul Petru - traditia stie ca el pastreaza cheile raiului - si a incercat sa intre. Sfantul Petra i-a spus ca nu poate intra, pentru ca nu si-a pregatit dinainte locul. Omul nostru i-a spus Sfantului Petru ca totusi s-a pregatit. A adunat mereu bani ca sa-si plateasca intrarea in rai. Stia ca aici totul se cumpara. \"Si unde ai banii?\" il intreba Sfantul Petru. - In buzunare. Am si cecuri si hartii de banca. Dau cat se cere. Am destui.\" - \"Sa-i vad\", ii zise Sfantul Petru, zambind catre un inger care asista la discutie. Si omul incepu sa se caute prin buzunare, isi scoase din valiza de calatorie si alte haine, mapele cu acte, dar nu gasi nimic. \"Am avut bani multi, cand am murit, zise. Nu inteleg ce s-a putut intampla!\" - \"Mai cauta\", il imbie Sfantul Petru. Si cautandu-se, in fundul unui buzunar gasi 25 de bani. \"Cu atat ai venit\", ii zise Sfantul Petru. Sunt banii pe care i-ai dat unui sarac cersetor. Cred ca ai si uitat de ei, ca i-ai dat in scarba, ca sa scapi de el. Totusi, iata, au ajuns aici. A mai venit ieri unul care transportand o caruta de paini, a aruncat cu o paine intr-un flamand care se tinea dupa el cersind. Painea e aici. Cei 25 de bani ai tai, ca si painea celuilalt, sunt ceva, dar nu sunt de-ajuns ca sa deschida portile raiului. Imi pare rau! Plata trebuia s-o achiti pe pamant, aproapelui tau.
          (1 vot / medie: 10)

7. MULTA, MULTA IUBIRE !!!!
de BIANCUORE la 25.11.2011 19:55 (este de acord ca aceasta poveste sa fie publicata)
\"Tot ce ni se cere este sa fim Iubire. Asta-i tot, este atat de simplu si usor, iar sufletul vostru va va indruma intotdeauna spre calea cea buna.\" \"Este necesar ca doar o treime din populatia planetei sa faca trecerea de la minte la inima, pentru a putea schimba nivelul global de constiinta. Momentan domina nivelul de constiinta al mintii. De aceea gandim tot, in loc sa luam decizii inspirate de traire. Ar trebui sa ne urmam inima in deciziile noastre. Daca incepem sa traim din inima si sa ne reamintim cine suntem, vom reusi sa schimbam planeta.Traim niste timpuri extraordinare! Vom fi martorii unor evenimente la care nici o fiinta umana nu a mai asistat! Planeta Pamânt va arata complet diferit în urmatorii ani. Îmi doresc nespus sa mergem mai departe împreuna cu ea! Tot ceea ce avem de facut este sa fim Iubire. Iubirea poarta cu sine toate raspunsurile.
          (1 vot / medie: 10)

8. Rugaciunea de Duminica
de BIANCUORE la 27.11.2011 13:24 (este de acord ca aceasta poveste sa fie publicata)
Ziua Duminicii imi aduce aminte de Atotputernicia Ta, Stapane, cu care ai zidit lumea si ai rascumparat pe om. Tie deci, iubitorule de oameni, Doamne, ma inchin si-Ti multumesc foarte pentru Darurile cele mari ce ai facut si le faci tuturor fapturilor Tale. Inima mi se bucura si se desfateaza cand stau si cuget cum ca numai Tu Insuti esti Dumnezeu Atotsfint, Atotintelept, Atotputernic, necuprins, incat nici o bunatate si nici o marire nu-Ti lipseste. Tu esti Unul Dumnezeu in Trei Fetze: Tatal, Fiul si Duhul Sfint. Numai pe Tine Te cunosc Dumnezeu adevarat si Te marturisesc si Te maresc, Tie ma inchin si-Ti servesc pururea, cu toata inima si cu toata puterea. O, Parinte Sfinte, indura-Te de noi! O, Binecuvantat Fiu al lui Dumnezeu, mantuieste-ne de iad! O, Duhule Sfinte, da-mi Darul si acoperamantul Tau! Mult indurate Stapane, rogu-Te, sa uiti pacatele mele cele multe, dupa multimea indurarilor Tale. Multumesc din toata inima pentru bunatalile ce-mi trimiti in toate zilele, mai vartos insa pentru rabdarea Ta cea mare, ca nu m-ai pedepsit dupa multimea pacatelor mele, ci astepti cainta mea, ca un iertator Atotbun si indurat. Doamne Iisuse Hristoase, da-mi Darul, ca sa petrec bine si crestineste in aceasta saptamana si sa nu mai pacatuiesc Tie, nici cu cugetarea, nici cu cuvantul nici cu fapta intru marirea si onoarea Invierii Tale celei de-a treia zi si a venirii Duhului Tau Celui Sfant asupra Apostolilor. Indeosebi ma rog pentru ajutorul Tau, Prea Bunule Stapane, ca sa ma cunosc pe mine, sa ma caiesc de pacatele mele si sa ma indreptez cu marturisirea; iar in ora mortii sa fiu aflat pregatit, cuminecat si cu inima curata, si sa fiu aflat demn de Imparatia Ta cea vesnica. Amin.
          (1 vot / medie: 10)

9. La o ceasca de cafea am intalnit dragostea
de anonima la 01.12.2011 20:58 (este de acord ca aceasta poveste sa fie publicata)
~ la o ceasca de cafea.....~~~ O zi obisnuita ca oricare alta..afara ploua neincetat; ma trezesc dupa care primesc un telefon de la prietena mea.. ma invita la o cafenea.Imi pun ceva sic pe mine ma grabesc spre locul de intalnire. Ajung si iau loc la masa;comandam cate o cafea si intre timp ne povestim una alteia ce am mai facut.. suntem fericite ca ne-am revazut dupa o perioada asa indelungata in care ea a fost plecata in Anglia. Stand de vorba cu ea imi arunc privirea in dreapta mea..observ un tip inalt, brunet ,atletic, frumos cu ochii verzi ca fundul marii. .era exact genul de barbat pe care mi l-as fi dorit eu in viata mea..vedeam in el barbatul visurilor mele.. dar mi-am retras privirea deoarece nu voiam sa par insistenta cu toate ca nu mi-as mai fi luat ochii de la el. Dupa cateva clipe il zaresc cum se apropie de masa noastra si intra in vorba ; ne-a salutat politicos pe amandoua dar pe mine ma privea atat de expresiv , de profund si intr-un final aud cum ma intreaba daca as fi amabila sa accept sa bem impreuna o cafea intr-o zi.. imi placea la nebunie tipul, dar totusi am ezitat usor si abia apoi am raspuns cu glasul abia stins <<da>>.. as fi incantata.. El se scuza ca uitase sa se prezinte fata de noi fiindca se zapacise complet ; apoi se recomanda DANIEL..si imi ceruse nr de telefon. Am mai stat putin cu prietena apoi am plecat vesela spre casa...Trecusera patru zile si deodata aud telefonul sunand; era el(DANIEL) tipul cu ochii verzi pe care-l intalnisem la cafenea in ziua aceea ploioasa..imi tremurau picioarele , aveam emotii pana si vocea imi tremura; ma intrebase daca eram disponibila sa iesim la o cafea intr-un loc linistit si placut. Am raspuns : da..ok..o sa ne vedem azi la o cafea. Mi-a zis ca vine sa ma i-a cu masina ... venise,am urcat , mi-a sarutat politicos mana si mi-a daruit o floare..desi nu ma asteptam... intr-un final am ajuns la localul unde spunea el ca e un loc linistit si placut; a comandat cate ceva pt amandoi si cate o cafea. am vorbit mult unul despre celalalt ca sa ne cunoastem cat de cat intre timp.. la plecare m-a condus galant spre casa si mi-a cerut sa ne revedem, la care eu am zis ok si eu imi doresc acelasi lucru ; i-am multumit pt ziua frumoasa pe care mi-a oferit-o........ au trecut 7 ani de atunci si eu sunt casatorita cu DANIEL tipul cu ochi verzi ca marea...suntem sot si sotie si ne iubim ca la inceput.. a ramas la fel de atent si de romantic ca acum 7 ani de zile. Deci uitati ce poate face o ceasca de cafea? mie mi-a scos in calea destinului pe cel care acum imi este consoarta. La o ceasca de cafea am cunoscut iubirea..marea dragoste a vietii mele.. ---------------------------------
          (2 voturi / medie: 10)

10. Gratitudine
de inlove_forever la 25.06.2011 00:35 (este de acord ca aceasta poveste sa fie publicata)
Dupa cum am spus si mai sus,iubirea este cel mai frumos dar in viata unui om!De fiecare data se va gasi cineva s-o faca mai frumoasa!Si cum nimic pe lume nu este intamplator,am avut sansa s-o intalnesc pe Bianca.Am cunoscut-o in momentele cele mai grele din viata mea.Tristetea din suflet imi inunda viata!Datorita Biancai am reusit sa evoluez!M-a invatat cum sa gandesc,cum sa procedez in relatia cu iubitul meu si nu numai!M-a invatat cum sa mentin armonia cu cei din jur,cum sa comunic ca totul sa fie in favoarea mea!Multe lucruri nu le stiam!I-am urmat sfatul de fiecare data,am ascultat tot ce mi-a spus si imediat bucuria a aparut si in sufletul meu!Eram satula de lacrimi,de *piatra* pe care o duceam in suflet,de faptul ca relatia cu iubitul meu nu functiona asa cum trebuia,asa cum imi doream!Nu intelegeam de ce nu merge aceasta relatie,de ce nu evolueaza.Nu stiam ce sa mai fac!Cu ajutorul Biancai am constientizat ca nu ma cunosteam nici pe mine,ce sa mai spun de iubitul meu. Felul cum procedam inainte de a o cunoaste pe Bianca nu era benefic!!!Ii voi multumi toata viata pentru ca mi-a inteles durerea din suflet!De fiecare data cand intram in direct, ma intarea,ma facea mai puternica,mai luptatoare!!Toata energia ei pozitiva mi-o transmitea,imi ridica moralul,imi explica din suflet cum sa procedez,cum sa dau la o parte ceea ce nu facea bine relatiei!N-am cuvinte cate lucruri am invatat de la Bianca si intotdeauna voi avea ce sa invat de la un suflet atat de cald,gata sa te ajute in orice clipa!O respect din toata inima pt tot ce m-a invatat!Intram in direct cu lacrimile gata sa izbucneasca,incercam sa ma controlez dar uneori nu mai puteam!Bianca stie cat am suferit!Fericirea mea i-o datorez ei!Ii multumesc lui Dumnezeu ca mi-a dat sansa s-o cunosc!!Ii voi voi fi recunoscatoare toata viata!Multumesc,Bianca!
          (260 voturi / medie: 9)

11. O POVESTE SPECIALA PENTRU VOI DRAGII MEI PRIETENI !!!! SPER SA INVATATI CEVA DIN ACEASTA POVESTE ADEVARATA !!!! CU MULT DRAG PENTRU VOI !!!!
de BIANCUORE la 30.08.2011 14:00 (este de acord ca aceasta poveste sa fie publicata)
age body Este doar inceputul > Christina Lane > >Este ciudat cum ne schimbam perceptiile pe masura ce ne maturizam. Cand eram mica, pe fratele meu care era cu doi ani mai in varsta, il vedeam mare. Cand eram in clasa I credeam ca cei din clasa a IV-a reprezentau o forma de viata evoluata, dar cand am ajuns in clasa a VI-a eram suficient de matura sa imi dau seama ca noua grupa de clasa a IV-a erau de fapt niste copilasi. > >Parintii meu stiau totul pana in momentul adolescentei cand, peste noapte, au devenit nestiutori. >Nu mi-i puteam imagina cum erau ca si copii, iar acum nu-mi vine sa cred ca si copiii mei sunt parinti. > >Bunicii mei mi s-au parut mereu batrani, dar eu, ca si bunica nu ma simt deloc in varsta. De ce sa ma simt in varsta? Nu mi s-a parut ca mama mea arata sau se comporta ca o persoana in varsta atunci cand avea stranepoti. > >Dupa cum vad, varsta este mai degraba o chestiune de atitudine, decat una de ani. Unii oameni anticipeaza cu bucurie perspectiva incercarii de noi experiente pe masura ce imbatranesc. >Altii se tanguiesc pentru fiecare aniversare si se plang de cateva riduri si de primele fire de par albe sau de faptul ca trebuie sa lucreze cu colegi sau sefi care sunt mult mai tineri decat ei. > >Asa este, fiecare stadiu al vietii aduce noi provocari, dar cat de bine este sa privim procesul de imbatranire cu atitudinea „Acum urmeaza partea cea mai buna” si sa ne bucuram de fiecare zi, luna si an care vine! >A imbatrani poate fi o aventura mareata! > > >A creste sau a imbatrani > >În prima zi de studentie profesorul s-a prezentat si ne-a provocat sa facem cunostinta cu cei pe care nu ii cunoasteam. >Cand m-am ridicat sa privesc in jur, o mana finuta m-a atins pe umar. M-am intors si am vazut o batranica micuta care radia catre mine un zambet ce ii lumina intreaga fiinta. > >Mi-a zis „Buna, frumosule! Eu sunt Rose. Am 87 de ani. Pot sa te imbratisez?” Am ras si am raspuns plin de entuziasm „Desigur ca poti!” si m-a imbratisat zdravan. >Cum de te afli in universitate la o varsta asa de „frageda”? am intrebat eu. A raspuns glumind, „Am venit sa intalnesc un sot bogat, sa ma casatoresc, sa fac cativa copii, iar apoi sa ma pensionez si sa calatoresc.” „Vorbesc serios, ” i-am spus eu. Eram curios sa aflu ce ar fi putut sa o motiveze pentru a raspunde unei astfel de provocari la varsta ei. >„Intotdeauna mi-am dorit sa fac o facultate si acum o fac!” mi-a raspuns. >Dupa ora am mers sa bem un suc. Ne-am imprietenit imediat. >Timp de trei luni, zilnic plecam impreuna de la cursuri si vorbeam neincetat. >Eram hipnotizat de aceasta „masina a timpului” in timp ce impartasea cu mine din intelepciunea si experienta ei. Pe parcursul anului Rose devenise imaginea campusului si isi facea prieteni cu usurinta oriunde. > >Ii placea sa se imbrace elegant si se desfata cu atentia pe care o primea din partea studentilor. Era plina de viata. > >La sfarsitul semestrului, am invitat-o pe Rose sa tina un discurs la finala de fotbal. Nu voi uita niciodata ce ne-a invatat. A fost prezentata si a pasit pe scena. >Cand era gata sa-si inceapa discursul i-au cazut notitele pe jos. Frustrata si putin jenata, s-a aplecat asupra microfonului si a spus simplu „Imi pare rau ca sunt atat de emotionata. Nu o sa-mi regasesc discursul, asa ca o sa va vorbesc din ceea ce stiu.” In timp ce radeam, si-a dres vocea si a inceput: „Nu ne oprim din joaca pentru ca imbatranim; imbatranim pentru ca ne oprim din joaca. > >Exista patru secrete pentru a ramane tanar, pentru a fi fericit si pentru a avea succes. Trebuie sa razi si sa te amuzi zilnic. Trebuie sa ai un vis. Cand iti pierzi visele, mori. Sunt multi oameni pierduti printre noi si nici macar nu stiu ca sunt pierduti! > >Este o mare diferenta intre a imbatrani si a creste. Daca ai 19 ani si stai in pat un an intreg si nu faci nimic folositor, vei implini 20 de ani. Daca eu la 87 de ani as sta in pat timp de un an fara sa fac nimic, voi implini 88 de ani. Cu totii imbatranim. Pentru asta nu avem nevoie nici de talent, nici de aptitudini, a adaugat ea. „Ideea este sa crestem prin a gasi oportunitatea in schimbare. Sa nu avem regrete. De obicei varstnicii nu regreta ce au facut, ci ce nu au facut. Singurele persoane care se tem de moarte sunt cele care au regrete.” > Si-a incheiat discursul recitand „Trandafirul”. > >Ne-a provocat pe fiecare sa studiem versurile si sa le traim in viata personala. La sfarsitul anului Rose a terminat colegiul pe care il incepuse cu cativa ani in urma. La o saptamana dupa absolvire, Rose a murit in somn, plina de pace. Mai mult de 2000 de studenti au participat la inmormantare, pentru a-i aduce un ultim omagiu minunatei femei care ne invatase prin exemplul propriu ca nu este niciodata prea tarziu sa fii tot ceea ce poti fi. > > > > “Trandafirul” —De Bette Midler > >Unii spun ca dragostea este un fluviu care inunda trestia plapanda >Unii spun ca dragostea este o lama care iti lasa sufletul insangerat. >Unii spun ca dragostea este o foame, o nevoie dureroasa nesfarsita, >Eu spun ca dragostea este o floare, iar tu – sigura-i samanta. >Este inima, careia i-e frica sa nu fie zdrobita, care nu invata niciodata sa danseze. >Este visul, infricosat de trezire, care niciodata nu risca. >Este ceea ce nu e luat niciodata, ce pare sa nu daruiasca. >Si sufletul, temator de moarte, care niciodata nu invata sa traiasca. >Cand noaptea a fost prea singuratica si drumul a fost prea lung, >Si crezi ca dragostea este doar pentru cei norocosi si pentru cei puternici >Aminteste-ti ca in timpul iernii, sub zapezile reci si grele, >Se afla samanta care, cu dragostea soarelui, primavara devine un trandafir. > > > > Varsta, o chestiune de mentalitate > > * Varsta este o chestiune de mentalitate si nu o problema. Daca nu te deranjeaza, nu conteaza. - Mark Twain > > * Intotdeauna sunt lucruri pentru care trebuie sa fim recunoscatori, daca ne facem timp sa observam acest lucru. De exemplu, eu ma gandesc acum ce bine este ca ridurile nu sunt dureroase. – Autor necunoscut > > * A imbatrani nu este decat un obicei prost pe care o persoana ocupata nu are timp sa il deprinda. - André Maurois > > * Daca ridurile se impregneaza deasupra sprancenelor tale, nu le lasa sa se imprime si pe inima ta. Spiritul nu trebuie sa imbatraneasca. - James Garfield > > * Inasprirea inimiii imbatraneste oamenii mai repede decat inasprirea arterelor. - Franklin Field > > * Inima care iubeste este intotdeauna tanara. - Johann Wolfgang von Goethe > > * Ceea cea conteaza este nu sa adaugi ani vietii tale, ci sa adaugi viata anilor tai. - Alexis Carrel > > * Nu regreta ca imbatranesti. Este un privilegiu de care multi nu se pot bucura.– Autor necunoscut. > > * Fiecare are varsta inimii sale. – proverb din Guatemala. > > * Nimeni nu imbatraneste doar prin faptul ca traieste un numar de ani. Imbatranim prin faptul ca ne abandonam idealurile. Anii pot rida pielea, dar a renunta la entuziasm inseamna a rida sufletul. –Samuel Ullman > > * Esti tanar ca si credinta ta si batran ca indoiala ta; esti tanar ca increderea personala si batran ca teama, esti tanar ca si speranta si batran ca disperarea. - Duglas M
          (59 voturi / medie: 9)

12. O PILDA SPECIALA !!!! cu prietenie pentru voi -
de BIANCUORE la 14.09.2011 01:12 (este de acord ca aceasta poveste sa fie publicata)
A fost o data un om foarte sarac care avea in schimb un cal foarte frumos, pe care dorea sa-l cumpere stapanul castelului. Dar de fiecare data, batranul il refuza. \"Pentru mine acest cal nu este doar un animal. Este un prieten. Cum pot sa-mi vand prietenul?\" Intr-o dimineata s-a dus la grajd si a descoperit ca disparuse calul. Toti satenii au zis, \"Ti-am spus doar! Ar fi trebuit sa vinzi calul. Acum a fost furat.Ce ghinion teribil.\" \"Ghinion sau noroc?\" a spus batranul. \"Cine poate spune?\" Toata lumea a ras de el.Dar peste 15 zile calul s-a intors, urmat de o intreaga herghelie de cai salbatici.A scapat din grajd, a curtat o iapa tanara si s-a intors cu intreg alaiul dupa el. \"Ce noroc!\" au strigat satenii. Batranul si fiul sau au inceput sa antreneze caii salbatici.Dar, o saptamana mai tarziu fiul sau si-a rupt piciorul incercand sa antreneze un cal salbatic. \"Ghinion,\" i-au spus prietenii.\"Ce-ai sa te faci acum fara ajutorul fiului tau? Esti si asa vai de capul tau.\" \"Ghinion, noroc, cine poate spune?\" A replicat batranul. Cateva zile mai tarziu armata stapanului pamantului a fortat toti tinerii din sat sa devina soldati.Toti in afara de unul..... fiul batranului, care avea piciorul rupt. \"Cat de norocos poti sa fii,\" au urlat satenii. \"Toti copii nostri merg la razboi, dar tu poti sa-ti pastrezi fiul acasa. Fiii nostri probabil vor fi ucisi......\" Batranul a replicat, \"Ghinion, noroc, cine poate sti?\" Viitorul vine spre noi fragmentat.Nu putem sti niciodata ce ne rezerva. Dar daca mentii tot timpul o atitudine pozitiva, usile sanselor raman deschise, iar tu vei fi o persoana mai fericita. \"Tine minte, fericirea nu depinde de ceea ce esti sau de ceea ce detii ci doar de ceea ce gandesti.\" Dale Carnegie \"Multumirea aduce fericire chiar si in saracie. Nemultumirea aduce saracie, chiar si in bogatie.\" Confucius
          (13 voturi / medie: 9)

13. RECOMAND CELOR CARE INTRA PE SITE-UL MEU, ACEASTA RUGACIUNE MINUNATA !!!!
de BIANCUORE la 28.08.2011 11:12 (este de acord ca aceasta poveste sa fie publicata)
Preot ILARION ARGATU (1913 – 1999) Rugaciune \"Iarta-ma, Doamne: -pentru tot ce puteam sa vad si nu am vazut! -pentru tot ce puteam sa aud si nu am auzit! -pentru tot ce puteam sa simt si nu am simtit! -pentru tot ce as fi putut sa inteleg si nu am i...nteles! -pentru tot ce puteam sa constientizez si nu am constientizat! -pentru iertarea pe care as fi putut sa o dau si nu am dat-o! -pentru bucuria pe care as fi putut sa o traiesc si nu am trait-o! -pentru Lumina pe care as fi putut sa o primesc si nu am primit-o! -pentru viata pe care as fi putut sa o ocrotesc si nu am ocrotit-o! -pentru visele pe care mi le-as fi putut împlini si nu le-am implinit! -pentru necunoscutul in care as fi putut sa pasesc si din teama, nu am indraznit sa pasesc! -pentru iubirea pe care as fi putut sa o exprim si nu am exprimat-o! -pentru tot ce puteam sa creez bun si frumos si nu am creat pentru gloria Ta Doamne si a Imparatiei Tale Divine! Pentru tot ce stiu si nu stiu ca am gresit, pe Tine, Doamne, care esti Mila si Iubirea infinita,Te rog, iarta-ma si ma imbraca cu nesfarsita Ta Iubiresi Lumina! Iti multumesc, Doamne:pentru toata frumusetea pe care am vazut-o izvorand din Tine ! -pentru muzica tacuta a Inimii Tale, pe care mi-ai dezvaluit-o auzului! -pentru tot ce am simtit bun si minunat in viata mea! -pentru tot ce prin harul Tau am inteles! -pentru lumina pe care am sorbit-o in adancul meu! -pentru iertarea pe care daruind-o, am dobandit pace! -pentru bucuria fiecarei clipe traite in Tine, Doamne! -pentru toate cadourile spirituale care mi-au imbogatit fiinta! -pentru viata mea, care e a Ta, o mica parte a simfoniei existentei! -pentru visele care au prins forma prin armonia iubirii Tale pentru mine! -pentru necunoscutul in care am pasit plin de curaj, regasindu-Te! -pentru iubirea coplesitoare cu care ma dezmierzi clipa de clipa! -pentru tot ce am creat prin Tine bun si frumos, aducand cu umilinta lauda Imparatiei Tale divine!
          (46 voturi / medie: 9)

14. ETAPELE MEDITATIEI
de BIANCUORE la 24.09.2011 03:35 (este de acord ca aceasta poveste sa fie publicata)
Nu este greu, acest proces in care te relaxezi, trebuie sa fie facut sezand pe un fotoliu, scaun sau pe pat culcata - nu este o problema daca adormi, in starea de somn transformarile sunt mai profunde. Cu ochii inchisi incerci sa te relaxezi din ce in ce mai mult, sa-ti analizezi respiratia sa fie profunda. In aceasta stare te lasi purtata de melodie - la meloterapie ai toti centri energetici daca vrei sa te concentrezi asupra unuia singur, depinde de tema din seara respectiva. Poti asculta si alte melodii de pe pagina cu meloterapia, important este sa te relaxezi si sa ai o stare de bine. In acel moment cand esti relaxata, eu iti trimit bioenergie - atunci apar transformarile si tot ceea ce ar trebuii sa simti pana la finalul meditatiei. Sa nu fi suparata daca din prima nu simti, cu timpul ai sa ai perceptii mai subtile, important este sa te lasi purtata de melodia pe care o asculti iar daca mentalizezi o anumita situatie pe care o doresti rezolvata sau o anumita persoana in viata ta v-a trebuii sa mentalizezi puternic ca si cum schimbarea s-a produs si totul este asa cum iti doresti tu. Starea din meditatie trebuie pastrata cat mai mult timp,chiar este indicat sa adormi cu ea si sa te trezesti cu aceeasi stare, sa o mentii cat mai mult timp - starea de bine si armonie din interiorul fiintei tale. Cu mult drag pentru voi dragii mei prieteni !!!! pupici si transformari spirituale cat mai mari !!!!
          (24 voturi / medie: 9)

15. am invatat sa iubesc
de esmerald la 22.09.2011 23:01 (este de acord ca aceasta poveste sa fie publicata)
ce este dragostea?ce e iubirea, iubirea neconditionata? eusimt cu adevarat asta, eu traiesc asta. iubesc si primesc iubirea. am avut o copilarie frumoasa, niste parinti absolut minunati. am avut o casnicie de 25 de ani cu un om, care fara sa-si dea seama, prin comportamentul sau m-a ajutat sa evoluez. desi s-a purtat urat cu mine eu ii multumesc. ciudat nu? dar e adevarat. am invata sa ma iubesc, sa ma consider importanta, sa fiu eu. si, am inteles ca sunt deosebita, sunt minunata. de curand am cunoscut oameni la fel ca mine alaturi de care am petrecut clipe minunate. am invata multe despre ei si despre mine. nu-i asa ca viata este frumoasa? acum pot sa spun cu usurita TE IUBESC, pt ca pot iubii neconditionat.
          (10 voturi / medie: 9)

16. Iubire implinita
de anna la 25.08.2011 21:20 (este de acord ca aceasta poveste sa fie publicata)
Ne am cunoscut pe mes in luna septembrie avem aproape un an jumate de cand suntem impreuna.In ciuda certurilor si despartirilor suntem tot impreuna.Prima noastra intalnire a fost in gradina botanica din craiova.Desi nu erau prea multe flori sau iarba verde ne-am simtit foarte bine.Ne-am jurat iubire eterna pentru ca ne iubim si asta e foarte importat chiar daca unele persoane sunt ipotriva noastra pt ca ne iubim.Si azi suntem impreuna Ne planuim sa ne logodim apoi sa ne casatorim si sa avem un viitor si o familie frumoasa acesta este visul nostru si povestea noastra o iubire care este implinita
          (17 voturi / medie: 8)

17. MI-E DOR DE TINE...
de ramonav la 11.08.2011 15:32 (este de acord ca aceasta poveste sa fie publicata)
Eu sunt aici aruncata la o palma de gandurile tale Tu esti acolo,undeva departe.... Astept sa ma mangai asa cum nu a facut-o nimeni demult Sau poate niciodata Si te veghez din somnul meu adanc pe tine Dar.... Inchide ochii , asculta ploaia... Si vino sa-mi stai in brate , sa facem tacerea iubire Lasa-ma sa-mi plimb degetele prin parul tau Odihneste-ti pe sufletul meu tampla plina de ganduri Lasa-ma sa iti mangai cu fiecare bataie de inima chipul Sa iti sarut cu fiecare suflare buzele Inveleste-mi trupul cu iubire si simte-mi dorul ce-mi curge prin vene Da,mi-e dor de tine... Mi-e dor de atingerea sufletului tau, De soapta ta blanda ce-mi face inima sa tresara Dar uite...a venit seara si dor stelele din ochii mei Cu fiecare lacrima mor cate putin visele mele... Mi-e dor sa te tin in brate , sa adorm langa sufletul tau... Sa ma trezesc invelita de aripa iubirii tale... Mi-e dor de tine.....si imi scriu dorul cu lacrimi.... Doua suflete,o singura inima...intre noi un destin Doua fiinte,o iubire,aceleasi dorinte....intre noi o lacrima Un vis,doua chipuri..o singura tacere...
          (15 voturi / medie: 8)

18. Egoul si iubirea (o poveste minunata)
de dhyana la 11.07.2011 22:18 (este de acord ca aceasta poveste sa fie publicata)
Se spune ca a existat odata un arbore batran si maiestuos, cu ramurile intinse spre cer. Cand inflorea, fluturi de toate formele si culorile veneau de pretutindeni si dansau in jurul lui. Cand facea fructe, pasari din tari indepartate veneau sa guste din ele. Ramurile sale aratau ca niste brate vanjoase. Era minunat. Un baietel obisnuia sa vina si sa se joace sub el in fiecare zi, iar copacul s-a obisnuit cu el si a inceput sa-l iubeasca. Ceea ce este mare si batran se poate indragosti de ceea ce este mic si tanar, cu conditia sa nu fie atasat de ideea ca el este mare, iar celalalt mic. Copacul nu avea aceasta idee, asa ca s-a indragostit de baiat. Egoul incearca intotdeauna sa iubeasca ceea ce este mai mare decat el. Pentru adevarata iubire, nimic nu este însa mare sau mic. Ea ii imbratiseaza pe toti cei de care se apropie. Asadar, copacul s-a indragostit de baietelul care venea in fiecare zi sa se joace sub el. Ramurile sale erau foarte inalte, dar el si le apleca, pentru ca baiatul sa le poata atinge pentru a-i mangaia florile si pentru a-i culege fructele. Iubirea este intotdeauna gata sa se incline; egoul, niciodata. Daca incerci sa te apropii de un ego, acesta se va inalta si mai mult, devenind atat de rigid incat sa nu-l poti atinge. Ceea ce poate fi atins este considerat a fi mic. Ceea ce nu poate fi atins, cel care sta pe tronul puterii, este considerat a fi mare. Asadar, ori de cate ori venea copilul, arborele isi pleca ramurile. Cand micutul ii mangaia florile, batranul copac se simtea cuprins de un val incredibil de fericire. Iubirea este intotdeauna fericita atunci cand poate darui ceva; egoul nu este fericit decat atunci cand poate lua ceva de la altcineva. Baiatul a crescut. Uneori, dormea in poala copacului, alteori ii manca fructele, sau purta o coroana impletita din florile sale. Se simtea atunci de parca ar fi fost regele junglei. Florile iubirii te fac intotdeauna sa te simti ca un rege, in timp ce ghimpii egoului te fac sa te simti mizerabil. Vazand cum baiatul poarta o cununa din florile sale, dansand cu ea, copacul se simtea fericit. Il aproba cu ramurile sale; canta in bataia vântului. Baiatul a crescut si mai mult. A inceput sa se catere in copac, leganandu-se pe ramurile sale. Ori de cate ori se odihnea pe ele, copacul se simtea fericit. Iubirea este intotdeauna fericita atunci cand altcineva se poate sprijini de ea; egoul nu este fericit decat atunci cand altcineva il reconforteaza… Timpul a trecut, iar baiatul a inceput sa fie apasat de alte indatoriri. Avea ambitiile lui. Trebuia sa isi treaca examenele, sa isi faca prieteni… De aceea, a inceput sa vina din ce in ce mai rar pe la copac. Acesta il astepta, insa, cu o nerabdare din ce in ce mai mare, strigandu-i din adancurile sufletului sau: „Vino, vino. Te astept”. Iubirea isi asteapta intotdeauna obiectul afectiunii sale. Ea nu este altceva decat o continua asteptare. Cand baiatul nu venea, copacul se simtea trist. Singura tristete pe care o simte iubirea este aceea de a nu se putea impartasi cu altcineva, de a nu se putea darui. Atunci cand se poate darui in totalitate, iubirea este fericita. Baiatul a crescut si mai mult, iar zilele in care trecea pe la copac au devenit din ce în ce mai rare. Toti cei care cresc în lumea ambitiilor isi gasesc din ce in ce mai putin timp pentru iubire. Baiatul a devenit ambitios si prins in afacerile sale lumesti. „Ce copac? De ce ar trebui sa-l vizitez?” Intr-o zi, pe cand trecea prin apropiere, copacul i-a strigat: „Asculta! Te astept in fiecare zi, dar tu nu mai vii pe la mine”. Baiatul i-a r&#259;spuns: „Ce poti sa-mi oferi, ca sa trec sa te vad? Eu imi doresc bani”. Egoul este intotdeauna motivat: „Ce poti sa-mi oferi pentru ca sa vin la tine? As putea veni, dar numai daca ai ceva de oferit. Altminteri, nu vad de ce as face-o”. Egoul are intotdeauna un scop. Iubirea nu are nici un scop. Ea reprezinta propria sa rasplata. Uimit, copacul i-a spus baiatului: „Nu vei mai veni decat daca iti voi oferi ceva? Iti ofer tot ceea ce am”. Iubirea nu tine niciodata nimic pentru ea. Egoul o face, dar iubirea se daruieste neconditionat. „Din pacate, nu am bani. Aceasta este o inventie a oamenilor. Noi, copacii, nu avem bani. In schimb, suntem fericiti. Crengile noastre se umplu de flori, apoi de fructe. Umbra noastra ii racoreste pe cei incalziti. Cand bate vantul, dansam si cantam. Desi nu avem bani, pasarelele se cuibaresc pe ramurile noastre si ciripesc vesele. Daca ne-am implica si noi in afaceri financiare, am deveni la fel de inraiti si de nefericiti ca voi, oamenii, care sunteti nevoiti sa stati prin temple si sa ascultati predici despre iubire si despre pace. Noi nu avem nevoie de predici, caci traim tot timpul aceste stari. Nu, noi nu avem nevoie de bani”. Baiatul i-a spus: \"Atunci, de ce sa vin la tine? Nu am de gand sa merg decat acolo unde pot obtine bani. Am nevoie de bani”. Egoul cere intotdeauna bani, caci banii inseamna putere, iar aceasta este cea mai mare nevoie a sa. Copacul s-a gandit mult, dupa care a spus: „Atunci, culege-mi fructele si vinde-le. In felul acesta, vei obtine bani”. Baiatul s-a luminat imediat la fata. S-a urcat in copac si a cules toate fructele copacului, chiar si pe cele necoapte. In graba sa, i-a rupt crengile si i-a scuturat frunzele, dar copacul s-a simtit din nou fericit. Iubirea se bucura chiar si atunci cand este lovita. Egoul nu este cu adevarat fericit nici macar atunci când obtine ceva. El nu poate simti decat nefericire. Baiatul nu si-a dat nici macar osteneala sa-i multumeasca arborelui, dar acestuia nu-i pasa. Adevarata sa multumire s-a produs atunci cand acesta a acceptat oferta sa de a-i culege fructele, pentru a obtine bani in schimbul lor. Baiatul nu s-a mai intors multa vreme. Acum avea bani si era foarte ocupat sa obtina cu ajutorul lor inca si mai multi bani. A uitat cu totul de copac si, astfel, au trecut anii. Copacul era trist. Tanjea dupa intoarcerea baiatului, la fel ca o mama cu sanii plini de lapte, dar care si-a pierdut copilul. Intreaga sa fiinta tanjeste dupa copilul pierdut, pentru a-l strange la piept si a se usura. Cam la fel tanjea si copacul nostru. Intreaga sa fiinta era in agonie. Dupa multi ani, baiatul, devenit intre timp adult, s-a întors la copac. Acesta i-a spus: „Vino la mine. Vino si imbratiseaza-ma”. Barbatul i-a raspuns: „Termina cu prostiile. Faceam asemenea lucruri pe vremea cand eram un copil fara minte”. Egoul considera iubirea un lucru prostesc, o fantezie copilareasca. Copacul a insistat: „Vino, mangaie-mi crengile. Danseaza cu mine”. Barbatul i-a raspuns: „Termina cu flecareala asta stupida! Acum doresc sa-mi construiesc o casa. Imi poti oferi o casa?” Copacul a exclamat: „O casa? Bine, dar eu traiesc fara sa stau intr-o casa”. Singurii care traiesc in case sunt oamenii. Toate celelalte creaturi traiesc liber, in natura. Cat despre oameni, cu cat casa in care traiesc este mai mare, cu atat mai mici par in interiorul ei. „Noi nu traim in case, dar uite ce iti propun: imi poti taia crengile, pentru a-ti construi o casa cu ajutorul lor”. Fara sa mai piarda timpul, barbatul a luat un topor si i-a taiat crengile copacului. Din acesta a ramas acum doar trunchiul, dar el era foarte fericit. Iubirea este fericita chiar si atunci cand ii sunt taiate membrele de catre cel iubit. Iubirea nu stie decat sa daruiasca. Ea este intotdeauna pregatita sa se ofere in intregime. Barbatul a plecat, fara sa-si mai dea osteneala sa arunce in urma macar o privire. Si-a construit casa visata, iar anii au trecut din nou. Copacul, devenit acum un simplu trunchi fara crengi, a continuat sa-l astepte. Ar fi vrut sa il strige, dar nu mai avea ramuri si frunze care sa poata canta in bataia vantului. Vanturile continuau sa bata, dar el nu mai putea scoate nici un sunet. Cu un efort suprem, sufletul sau a reusit sa rosteasca o ultima chemare: „Vino, vino, iubitul meu”. Timpul a trecut, iar barbatul a imbatranit. Odata, se afla prin apropiere, asa ca a venit si s-a asezat sub copac. Acesta l-a întrebat: „Ce mai pot face pentru tine? Ai venit dupa foarte, foarte mult timp”. Batranul i-a raspuns: „Ce poti face pentru mine? As vrea sa ajung intr-o tara indepartata, sa castig si mai multi bani. Pentru asta, am nevoie de o barca”. Fericit, copacul i-a spus: „Taie-mi trunchiul si fa-ti o barca din el.. As fi extrem de fericit ss devin barca ta si sa te ajut sa mergi astfel in tara aceea indepartata, pentru a castiga mai multi bani. Dar, te rog, ai grija de tine si intoarce-te cat mai repede. Voi astepta de-a pururi intoarcerea ta”. Omul a adus un ferastrau, a taiat trunchiul copacului, si-a facut o barca din el si a plecat. Acum, din copac nu a mai ramas decat radacina, dar el a continuat sa astepte cu rabdare intoarcerea celui iubit. A asteptat mereu si mereu, constient insa ca nu mai avea nimic de oferit. Poate ca barbatul nu se va mai intoarce niciodata. Egoul nu se duce decat acolo unde are ceva de castigat. Odata, m-am asezat langa ciot. Acesta mi-a soptit: „Am un prieten care a plecat departe si nu s-a mai intors. Ma tem sa nu se fi inecat, sau sa nu se fi ratacit. Poate ca s-a pierdut in tara aceea indepartata. Poate ca nici macar nu mai este in viata. O, cat mi-as dori sa aflu vesti de la el! Ma apropii de sfarsitul vietii, asa ca tot ce mi-as mai dori ar fi sa aflu vesti despre el. Atunci as muri linistit. Dar stiu ca nu ar mai veni nici daca mi-ar auzi strigatul, caci nu mai am nimic sa-i ofer, iar el nu intelege decat acest limbaj”. Egoul nu intelege decat limbajul acceptarii. Iubirea vorbeste limbajul daruirii.
          (30 voturi / medie: 8)

19. o pata roz intr-o viata neagra....
de cristinah la 05.09.2011 22:47 (este de acord ca aceasta poveste sa fie publicata)
mereu in viata mea a fost ceva care mi-a purtat ghinion...ceva care nu m a lasat sa fiu fericita pe deplin..la 3 luni am fost parasita de persoana care ar fi trebuit sa imi fie mama.am fost adoptata repede..dar mai bine nu mai eram,..12 ani am trait in ignoranta,o familie pe care nu o puteai numi asa,o a doua \" mama \" care nu m iubea deloc,nu imi zicea niciodata o vorba buna,bea si ma batea...cand aveam eu 12 ani s-au despartit si \"tata\' ( pt ca la el am ramas )si-a continuat viata alaturi de o scorpie .. xcare vroia numai bani ..si NUMAI pentru ea..incet incet m-a indepartat de tata...a mintit in toate modurile posibile pt a nu ma mai duce in casa aia (intre timp stateam la un camin )... in concluzie nu am fost iubita de nimeni.. am avut 2 rwlatii cat de cat lungi..una de 2 ani si una de un an...amandoua terminate prost..intrasem intr o stare foarte proasta cand nu simteam pe nimeni langa mine.devenisem un pic depresiva,,in 2010 pe 16 februarie m-am intalnit cu el..m a abordat pe internet..ceva mi a zis atunci sa incerc..desi eram tare dezamagita.l am cunoscut.am iesit la o cafea...ma gandeam ca mai mult de o luna nu o sa fim impreuna.dar peste 2 saptamani deja ii cunosteam parintii..deja stateam la el..totul a evoluat ft repede . acum avem aproape 3 ani de relatie si un minunat copil de 4 luni...ei sunt totul pentru mine...
          (38 voturi / medie: 8)

20. 11.11.2011 - ORA 11si 11 minute - DATA MAGICA PENTRU NOUA ERA - ERA IN PRIMUL RAND A TRASFORMARILOR DE ORDIN SPIRITUAL !!!!PUPICI
de BIANCUORE la 11.11.2011 12:05 (este de acord ca aceasta poveste sa fie publicata)
Aceasta zi este un reper major pt. NOUA ERA in care am intrat - ERA MARILOR TRANSFORMARI !!!! de acum sa fiti mai atenti la trairile voastre interioare, la oamenii din jur, sa priviti cu calm si buna-vointa si in special cu MULTA IUBIRE !!!! .... de acum incepe trierea omenirii .... va rog sa intelgeti totul prin prisma spiritualitatii !!!! VA MULTUMESC MULT, PT.CA AM PUTUT IMPARTASI ACEST MOMENT CU VOI, DRAGII MEI PRIETENI !!!! PUPICI
          (4 voturi / medie: 8)

21. My indian love story
de dhyana la 29.07.2011 14:15 (este de acord ca aceasta poveste sa fie publicata)
Aseara, pentru ca nu aveam somn (eram putin agitata), am incercat sa imi omor timpul si sa-mi obosesc ochii, reintrand in atmosfera vechii mele povesti indiene, prin reluarea (pentru a cata oara?...) \"lecturii\" sms-urilor lui. Da, le-am pastrat pana acum. De ce? Pentru ca, ceva a ramas nerezolvat! Recitindu-le, mi-am dat seama ca NICI ACUM nu le percep ca pe niste minciuni (chiar daca, la modul real, asta erau, la vremea respectiva), ci ca pe niste adevaruri care, la un moment dat, au facut parte din viata mea. Ca pe o poveste care a fost reala, care mi-a apartinut si care, la un moment dat, brusc... s-a rupt... Culmea este ca INCA NU pot constientiza ca totul a fost doar o... minciuna... Pentru EL! Pentru EL a fost DOAR o minciuna! Cu un \"nobil\" scop, spune el acum. Dar acest scop... dupa ce ca NU a fost atins (pentru ca acest scop s-a dovedit a fi fost unul fals)... ce pret a putut avea!!! Unul destul de \"acceptabil\" si deloc constientizat de el, de altfel: inima si sufletul meu. La modul real, el a trait alaturi de mine DOAR momentele MELE de realitate: examenele pe care le aveam de dat, analizele pe care le aveam de facut, problemele mele de sanatate, perioada in care mi-am facut abonament la aerobic pentru prima oara... ATAT!!! Evenimentele reale din viata MEA, la care se facea partas doar dintr-un fel de sentiment de prietenie. Dar ATAT! Nu a inteles nici un moment ce se intampla, cu adevarat, in mintea si in inima mea.
          (20 voturi / medie: 8)

22. prima noapte de ragoste...amintirea nr 1
de ramonav la 19.07.2011 12:45 (este de acord ca aceasta poveste sa fie publicata)
..iti amintesti prima noastra noapte de dragoste???Te-am asteptat indelung pe un peron pustiu de gara speriata , chiar ingrozita, ca nu mai apari si ca nu am sa stiu ce sa fac intr-un oras trist si rece de sfarsit de toamna in care doar dragostea ta imi incalzea viata, imi dadea curaj...ai aparut intr-un sfarsit si toate temerile mele s-au risipit ca un fum...eram doar noi doi pe toata planeta , nu exista nici maiine ,nici ieri ci doar clipa prezenta , ca un vis din care nu voiam nicicum sa ma trezesc...m-ai dus intr-un apartament obscur de bloc , in care mi-era tare teama sa pasesc dar cu tine totul era simplu...apoi imi amintesc doar flash-uri...tricoul pe care il purtai( era portocaliu si foarte rupt!!!), apoi o secventa din baie cand tu trebuia sa scoti rufele din masina de spalat in timp ce ,,iubita ta \" era la munte...apoi camera ta care nu avea pat ci doar o saltea pe jos si apoi telefonul ei pentru tine care mi-a inghetat sufletul... Nu-mi amintesc de cate ori am facut dragoste-ne era atat de foame unul de celalalt-dar imi amintesc atat de bine orele -putine- de somn de dupa...ma tineai strans in brate, si mi-era tare bine acolo asa cum mi-a fost intotdeauna in bratele tale, si cred ca erai la fel de speriat ca si mine...adormeai cateva minute apoi tresareai speriat te uitai uimit la mine ma strangeai tare la piept si ma acopereai cu sarutari...probabil traiam amandoi intr-un vis din care ne trezeam speriati , ne descopeream uimiti de fericire nestiind ce minune ne-a adus aproape... Nu-mi amintesc mai multe dar chipul tau din noaptea aceea speriat, uimit ,indragostit si atat de tandru nu am sa-l pot uita niciodata si imaginea aceea ma va urmari pana in ziua in care voi parasi aceata lume...nu exagerez cu nimic...aveai in ochii acea sclipire pe care numai dragostea adevarata ti-o da, dragostea aceea pe care o intalnesti o data in viata atunci cand stii ca ti-ai gasit sufletul pereche...am stat alaturi de tine, speriata si fericita, luand caldura trupului tau fiindca era frig;m-am gandit ca bunul cel mai de pret pe care l-as putea spera in viata ar fi fost mic pe langa ceea ce esti tu.Mi-am numarat miscarile pieptului la fiecare respiratie, mi-am numarat bataile inimii si mi-am spus ca traiesc nu pentru ca imprejurarile au facut posibila existenta mea ci ca sufletul meu sa poata bate langa tine...
          (13 voturi / medie: 8)

23. Iubirea,cel mai frumos dar in viata unui om
de inlove_forever la 21.06.2011 22:03 (este de acord ca aceasta poveste sa fie publicata)
Incep aceasta poveste de iubire spunand ca ea exista,o traiesc din plin,cu momente frumoase,pline de pasiune,speranta si incredere! Viata a facut ca eu sa intalnesc acest barbat,de care m-am indragostit si cu care imi doresc sa raman toata viata!Prima noastra intalnire a captat acele emotii pe care le traiesc si azi.Nu pot sa traiesc fara aceasta iubire!Ma face sa ma simt fericita si implinita.Ceea ce am gasit la acest barbat a fost sufletul lui bun,plin de caldura,atingerea lui pe care orice femeie si-ar dori-o! Ca in orice cuplu au existat si momente dificile peste care am trecut amandoi si asta datorita faptului ca ne iubim.Daca nu ar fi existat acea legatura de suflet intre noi cu siguranta drumurile noastre s-ar fi inchis demult.Din toate momentele pe care le-am trait si le traiesc cu acest barbat am invatat ceva....Sa iubesc cu tot sufletul!In iubire trebuie sa dai tot daca vrei sa primesti tot:caldura sufleteasca,bucurie,speranta si incredere! Acum am sa incerc sa va povestesc un moment dificil care nu a durat f mult timp,dar pentru mine a insemnat o vesnicie.*Situatia* de la acel moment ne-a despartit si asta a fost decizia lui.Nu intelegeam de ce a luat aceasta hotarare,iar motivul a fost de neinteles pt mine la acel moment.Acea *greseala* de care el s-a agatat a fost doar un pretext pentru a testa iubirea dintre noi,pt a-si da seama ce simte cu adevarat atunci cand nu e cu mine si ulterior m-a contactat. Tot ce-mi doresc de la viata este sa fiu sotia lui,sa traim iubirea unul langa celalalt,sa simtim ca traim in iubire si acest sentiment sa ramana intotdeauna in sufletelul lui si al meu,sa ne traim dragostea asa cum meritam. Iubirea e un dar,aveti grija de ea!
          (36 voturi / medie: 8)

24. RUGACIUNEA MEA
de dhyana la 22.09.2011 10:10 (este de acord ca aceasta poveste sa fie publicata)
DOAMNE, DA-MI PUTEREA SA ALERG LA TINE!!! NU MA LASA FARA IUBIRE: AJUTA-MA SA IUBESC!!! NU MA LASA FARA IERTARE: DA-MI PUTEREA SA IERT!!! AJUTA-MA, DOAMNE, SA RAMAN LANGA TINE!!!
          (6 voturi / medie: 8)

25. un vis
de raisa la 23.06.2011 00:24 (este de acord ca aceasta poveste sa fie publicata)
Totul a inceput in vis.Ii apaream dinainte de a ne intalni.El ma imagina ca pe o fiinta ideala,un soi de zeita pe o scena imensa in care reflectoareleerau centrate doar asupra mea,el fiind undeva in decor un spectator ascuns.Si..intr-o buna zi m-a cunoscut.ma proiectase de atatea ori in imaginile lui onirice incait ii paream atat de familiara!O iubire perfe3cta se prefigura la orizont...el-aseneni unui inger al Luminii bun,cald,tandru...privirile lui parca ma purtau intr-o dimensiune la care nu avusesem acces pana atunci...mi se transmitea protectie,caldura sufleteasca,raze de speranta imi inundau toata fiinta..Exploram o iubire feerica,aproape ireala...pana intr-o zi cand ceva s-a rupt,iar cerul parca s-a prabusit peste noi...ne-am indepartat incet-incet unul de celalalt pana in ziua in care am constatat ca eram doi straini unul pentru celalalt...Afara incepuse sa ploua..picaturile de ploaiese amestecau cu alcrimile ce-mi inundau obrajii..\"Asta a fost tot?\"-m-am intrebat aproape socata...In minte mi se derulau obsedant niste versuri ale unei melodii cantate de M.Manole:\"A fost iubire/Si daca-a fost,azi unde e?/Te rog pe tine/Vino si spune-mi?Orice./\".-Mami,de ce plangi?ma intreba curiasa fetita mea...Ce-i putem oare raspunde pentru ca mintea ei de copilas la u an si ceva sa poata primi fara sa o raneasca?-Plange ingerasul meu pazitor,din cauza asta sunt trista si eu-i-am replicat...puteam sa-i spun ca tatal ei plecase?Ca iubirea\"perfecta\"era acum o amintire?Si totusi va veni o zi...sau o seara in care ii voi aparea iarasi in vis...iar visul se va transfigura in realitate.Va fi o zi superba.atunci voi aduce trandafiri pe altarele iubirii si voi imbata aerul cu miresmele sperantelor...se vor deschide lumi noi ,iar universul ne va zambi...Iar ingerul meu nu va mai fi trist niciodata...
          (28 voturi / medie: 8)

26. dragoste si ura
de rasi la 01.09.2011 16:33 (este de acord ca aceasta poveste sa fie publicata)
Poate toti dintre noi si au dorit o viata ca n povesti dar viata iti rezerva multe lectii!imi aduc aminte cand eram mica, ca vroiam sa cresc, sa ma fac mare cum cred ca ne doream cu totii cand eram copii!Nu am avut o copilarie prea fericita din pacate pentru ca mama mea nu a stiut sa mi stea aproape,sa mi de a sfaturi,sa mi fie prietena ma i bine zis asa.Acum la 31 de ani imi dau seama cat de mult trecutul iti poate conditiona viata.La 21 de ani ma m hotarat sa plec din tara,eram in al 9cer de fericire in sfarit puteam sa mi fac viata mea asa cum mi o doream\"O VIATA FERICITA\"!La nici doua saptamani aveam sa mi intalnesc sotul,DESTINUL!!Ne am cunoscut la o cabina de telefon si de atunci au trecut 10 ani!Sotul meu este din Iraq,este de origine curd!Acum dupa 10 ani de casatorie pot spune ca este un om de nota 20!In acesti ani am avut de invatat multe lectii care mi le a rezervat viata!Usor nu a fost, pentru ca fiind musulman mi sa u pus bete in roate din prima clipa cand la m cunoscut!Si aici intra in joc mama mea care nu a stiut sa mi stea aproape cand aveam nevoie dar in acel moment din viata mea a stiut sa mi dea sfaturi gresite!!!Sa nu ma intelegti gresit eu cu ea vorbesc nu sant certata doar ca nu avem un raport de la mama la fica.Asta m a doare cel m ai tare!! Cand am plecat de acasa acum 10 ani mi am propus s a las trecutul la o parte si sa incerc sa vorbesc cu ea c a si cu o prietena,dar acum imi da u seama ca nu se poate,tercutul nu ma la sa sa o iert,nu pot,nu a stiut sa mi dea iubirea de care aveam nevoie si pentru mine acum e prea tarziu!Eu am un baietel de 4 ani jumate si l iubesc ca ochii din cap!Acum doi am trecut printr o urata experieta daca pot sa i spun asa o mica depresie!Am crezut intodeauna ca sant o persoana puternica dar intr o zi zidul s a daramat!Eram fara viata,goala,fara sentimente,nu ma i vroiam nimic de la viata.In capul meu era o lupta continua,realizam singura ca ceea ce se petrece cu mine nu e bine,asa ca singurica am plecat la un psiholog,care dupa prima sedinta mia zis:Tu nu esti nebuna si nici nu vei inebuni vreodata,dar esti cu nervi la pamant!Asa ca am inceput sa ia u cipralex cam un an jumate efectele sa u vazut imediat.Acum in acest an am zis sa l las ca nu mi poate conditiona viata un medicament!Sotul meu era plecat cu munca in Iraq asa ca am chemat o pe mama la mine sa mi stea cu baietelul s a ma pot duce la munca.Acum zic eu e momentul perfect sa las pastilele,sant linistita,sotul era plecat,eram acasa doar noi trei!Dar mama mea in loc sa ma incurajeze sa mi spuna ca totul e bine, ca ar fi bine sa las pastilele ea imi spunea contrariu sa nu le las!Atunci mi a cazut cerul pe mine am zis ca nu i posibil ca o mama care te iubeste si iti vrea binele cu adevarat poate sa te indrume pe o asa cale!Poate gresesc eu dar,nu stiu ce s a m ai cred,ce sa ma i fac,adevarul eu ca eu niciodata nu am luat o asa deoparte sa i spun adevarul in fata pentru ca nu ai cu cine sta de vorba.In mintea ei sant sigura ca nu realizeaza nici o secunda la cat rau mi a facut!Imi pare rau sa vrb asa despre ea,e mama mea stiu dar nu o pot ierta!In acesti ani de casatorie eu si sotul meu nu ne am certat niciodata din alte treburi daca nu din cauza ei!Sfaturi de genul ;DIANA s a nu te duci nicioata in Iraq aud de acum 10 ani!Si mi zic singura :cum poate fi o persoana atat de egoista!daca tu ca bunica ti a placut sa ti vezi nepotul,chiar la m lasat in vacanta in romania,bunici ceilalti chiar nu au dreptul sa l vada??Dar atunci ajung la concluzia ca te iubesti doar pe tine!!Cum se poate judeca o persoana fara s a o cunosti doar ca este musulman!Bine si eu sant ortodoxa dar sant si ortodocxi mincinosi,rai,criminali,etc,asta nu inseamna ca santem toti la fel! Eu nu zic ca sotul meu e un sfant, ca sfinti nu santem niciunul!!!Asa ca uneori ma simt confusa,fara chef de viata dar stiu ca totul pleca de undeva si ma doare ca cel ma i mult a avut de suferit sotul meu pentru ca eu sant o persona rece care nu stie sa si demonsteze iubirea fata de el ,cu toate ca eu in adancul sufletului meu il iubesc din toata inima!!Dar ceva ma opreste sa fiu eu insumi,sa l iau ma i des in brate sa i spun ca l iubesc enorm de mult!!
          (6 voturi / medie: 8)

27. Ne invata Parintele Arsenie Boca…
de dhyana la 10.09.2011 15:53 (este de acord ca aceasta poveste sa fie publicata)
• Iubirea lui Dumnezeu pentru cel mai mare pãcãtos este mai mare decât iubirea celui mai mare sfânt fatã de Dumnezeu. • Cât asculti de Dumnezeu, atât ascultã si Dumnezeu de tine. • Dumnezeu nu uitã de om cum uitã omul de Dumnezeu. • Cel mai frumos dar pe care îl putem face lui Dumnezeu e sã ne dãruim Lui pe noi însine, pe viatã. • Este neînchipuit de mare nepotrivire între ce cer oamenii de la Dumnezeu si între ce cere Dumnezeu oamenilor. • Cred ca cea mai deformatã fiintã in capul oamenilor este Dumnezeu. • Grija omului de Dumnezeu simplificã grija omului de om. • Mãrturisirea lui Dumnezeu cu pretul vietii este pretul învierii oamenilor întru sfinti. • Dumnezeu nu are pe nimeni de pierdut. • Dumnezeu coboarã între oameni si suie oamenii la Sine pe scara Sfintei Liturghii. • De cârma mintii atârnã încotro pornim si unde ajungem. • Bobul care nu vrea sã moarã, fie chiar si de grâu, nu mai aduce nici o roadã. • Mântuirea se lucreazã numai pe ruinele egoismului. • Cine nu se va lepãda de sine nu va fi liber. • Iubirea trupeascã de sine si plinã de trufie numai dragostea aprinsã a lui Dumnezeu o poate scoate si desãvârsit s-o facã scrum, prin umilintele cu care o arde. • Cea mai primejdioasã este mândria suântului, de aceea sfintii adevãrati sunt cei ce nu stiu ca sunt sfinti, ce tin mortis ca-s pãcãtosi. • Pocãinta trebuie sã fie o înseninare din ce in ce mai mare a sufletului si a sãnãtãtii întregi. • Fratilor, ascultati de Bisericã, fiindcã cei ce ascultã de preotii ei, asa cum sunt, de Dumnezeu ascultã. • Toatã lumea este a ta când ai renuntat la ea. Atunci esti mai tare ca ea si te ascultã. • Dacã tot trebuie sã suferim, mãcar sã nu suferim zadarnic. • Toate darurile închise in destinul nostru sunt ingrãd suferinte, si numai la atâtea daruri ajungem prin câtã suferintã putem rãzbi cu bucurie. Numai atâta mângâiere? putem aduce între oameni, câtã amãrãciune putem bea în local celor ce vrem sã-i mângâiem. Atât de puternicã e mila si adevãrul in noi, câtã vãpaie de urã înfruntãrn bucurosi pentru Dumnezeu si pentru oameni. • Suferinta acceptatã, smeritã, face din Lazãrii acestei lumi un Lazãr din sânul lui Avraam încã din lumea aceasta. • Sã nu uitãm ca una e lupta si suferinta omului mãrturisit si alta e saferinta omului nemãrturisit. • Suferinta si iubirea se cresc in progresie una pe alta. • Cunostinta cea din pãtanie sau învãtãturile din durere singura Cale care poate învãta ceva pe oameni. • Necazurile vietii sunt un grai mai aspru al lui Dumnezeu cãtre oameni mai grei sau mai vicleni la minte. • Nu uita ca Iisus a fericit pe sãraci, pe Lazãri si pe smeriti. • Sunt multe chipuri de a intra in Împãrãtia lui Dumnezeu. dar numai o singurã usã: Iisus. • Iisus doreste de la toti credinciosii lumii o liniste de adâncime: linistea credintei in Dumnezeu. Aceasta ar da de înteles ca in jurul unui om linistit (din cauza rãdãcinilor lui in cer) se face liniste pe pãmânt. • Pãcãtosii au un prieten, pe Iisus. Din momentul in care cunosti cã esti pãcãtos, te-ai schimbat din vrãjmasul lui Dumnezeu in prietenul lui Dumnezeu. • E bine ca povãtuitorii sã grãiascã totdeauna din constiinta slujirii lui Hristos, ca in fata lui Hristos si atunci vor fi blânzi întru dojanã si smeriti întru mustrare. • Dacã Domnul e ascuns in poruncile Sale, fireste cã este si in strãdania pentru dobândirea virtutilor. El este puterea sau sufletul nevointelor virtutii. • Domnul Hristos a fost rãstignit cu spatele pe crucea materialã si cu fata pe crucea spiritualã. • Aceasta este ratiunea ascunsã a Providentei: toatã lumea este ispititã sã se ciocneascã de Iisus. • In legãturã cu sexualitatea in famîlîe. Pãrintele Arsenie zicea. Nici abuzul, nici refuzul. • Oxigen, glicogen, somn, sã-ti pãstrezi hormon conceptie de viatã crestinã. • Nasteti-vã sfinti! • Tinerii sã se mute de la bãtrânii care le stricã casa. • Copiii nefãcuti stricã pe cei fãcuti. • Pãcatele se înregistreazã in codul genetic al fiecãruia. • Cei care opresc copiii de la credintã sunt osânditi mai rãu ca sinucigasii. • Dacã nu poti vorbi cu copiii tai despre Dumnezeu, vorbeste cu Dumnezeu despre ei. • Cine face carte nu face carte. • Nu te rãspândi cu mute cãrti. • Sã-ti feresti capul de frig si de prostie! • In veacul al VIII-lea al erei crestine a fost, printre altele, o mare luptã pentru icoane. A trebuit un sobor ecumenic, ultimul sobor, al VII-lea, sã apere cinstirea sfintelor icoane. Atunci erau iudeii care pârau icoanele la împãrati, precum ca sunt chipuri cioplite si închinare la lemne. Desi atunci s-a pus capãt rãutãtii si multe veacuri icoanele au fost in cinste, astãzi iarãsi li se gãseste vinã. Atunci li se zicea ca-s o închinare gresitã lui Dumnezeu. Azi vina lor e cã amintesc de Dumnezeu. Dar mai e o icoanã in primejdie: icoana lui Iisus, pe care o avem in noi, in fiecare, cãci de la Botez fiecare suntem destinati sã fim o icoanã a lui Iisus. Împotriva acestei icoane a lui Iisus in noi se dã azi o luptã mai vrãjmasã ca odinioarã împotriva sfintelor icoane. Se dã o luptã împotriva icoanei omului! Unde-i sunt apãrãtorii!? • Vecinul tãu bate crâsmele? Verisoara ta a fugit necununatã? Feciorul tãu fuge de bisericã? Copiii tai umblã la joc seara si scuipã dupã preot? N-ai pe nimeni de adus la Iisus? Poate ai de gând sã te aduci pe tine! • Nu sunteti si voi cãutând pe Iisus? Voi stiti despre Iisus o multime de lucruri, dar nu-L stiti pe El. Si pânã nu-L gãsesti pe Dumnezeu, nu te afli nici pe tine, nu-ti gãsesti nici sensul tãu, nici sensul lumii. • Sã ai întelegere fatã de neputinta omeneascã. • Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã. • Mustrarea învinge, dar nu convinge. • În mintea strâmbã si lucrul drept se strâmbã. • Sfârsitul betivului e sau in sant sau in casa de nebuni; iar sufletul îi este in iad încã de aici. Urmasii lui, nu mai zic nimic, mila ma opreste; totusi, mai am si o milã preventivã, pentru viitor, care mã face sã scriu. • Nu-l judeca pe cersetor cã fumeazã. • Mai bine o rugãciune pentru cel care înjurã decât observatie. • Nu da cu bâta in viespile sectare. • Asa-i firesc omului pãcãtos, cînd îi lovesti dracii, zice cã tu esti drac. • Iertând, stergi ce ierti. Ce ierti la altul, tie ti se sterge. Judecata aceasta te scoate de sub judecatã. • Nu toti din lume se prãpãdesc, nici toti din mãnãstire se mântuiesc. • Unii dintre cãlugãri nu sunt cãlugãri, ci cuiere de haine cãlugãresti. • De vrei sã te faci cãlugãr, fã-te ca focul! • Cãlugãria slãbeste in suflete slabe si se întãreste in suflete mari. • Lepãdarea de lume e o convingere, pe care poti s-o ai si-n mijlocul lumii stand, precum poti sã n-o ai in mijlocul pustiei petrecând. • Mirenii mai vin la mãnãstire pentru rugãciune, cãlugãrii nu se mai duc in lume sã se odihneascã. Toate profesiunile au vacantã sau concediu, numai cãlugãria nu. Asa ceva ar însemna încetarea cãlugãriei. • Un cãlugãr trist este un cãlugãr cu luminile stinse. • Dintre cele trei fãgãduinte monahale, cea mai grea e ascultarea, pentru ca are de biruit mai mult patimile mintii care “discutã” cu Dumnezeu, in loc sã asculte fãrã discutie. • Adevãrul este fiintã vie. • Cel mai greu pãcat, vesnic fãrã iertare, este starea omului împotriva adevãrului. • Focul iubirii divine, de dragul Adevãrului, între potrivnici se aprinde si se mentine. • Asa sunt gândurile de hula: rãbufniri de pãcurã în raza de soare. • Credinciosul in Dumnezeu depãseste limitele omului. • Ateismul este o infirmitate, o monstruozitate si o eroare fundamentalã a naturii umane. • Necredinciosii, spre rusinea noastrã, îsi cred necredintei lor mai mult decât credem noi credinta noastrã. • Religia nu face stiintã, ci constiintã. • Iisus a tãmãduit orbirea ochilor, dar n-a putut tãmãdui orbia rãutãtii. Orbia rãutãtii nu are leac, dar are pedeapsã. • Nimic mai greu, mai periculos decât sã te lupti cu îngustimea si cu formalismul. • Din cauza avorturilor românilor ne vor stãpâni tiganii. • Nu suntem din maimutã, dar mergem cu pasi repezi spre ea. • Necazurile de acum nu sunt vrednice de a fi in cumpãnã cu slava noastrã viitoare. • Învierea este noul stâlp de foc, care conduce de douã mii de ani neamul crestinesc prin pustia acestei lumi. Din lumina lui este fãcut destinul care ne atrage Acasã. • Sã ne îngrijim mai ales de cei care vor primi mucenicia in prigoana de la sfârsit. • Relele de pe pãmânt asa de mult vor strânge oamenii, încât nu mai rãmâne istoriei altã solutie decât sfârsitul ei. • Doar Sfânta Liturghie mai tine lumea. • Chinurile cele de pe urmã, cele de la Antihrist, in care va lucra toatã puterea Satanei, vor întrece toate prigoanele câte s-au întetit asupra crestinilor, de la început pânã in zilele acelea. •În zilele noastre se vãd multi cãlãtori la iad cu Scriptura in mânã. • Dumnezeu nu ne cere minuni. Acelea le face El. • Gândurile omului nu sunt ca si gândurile Domnului. • Râvna fãrã întrebare si pãrerea sar mãsura. • Dreapta socotealã-i mai mare ca postul. • Neîntrebat nimic nu e bine, nici ce e bine. • Crestinismul reînvie in raport invers proportional cu încercãrile de a-l stinge. • Crestinismul nu e numai o afacere de Duminicã, ci e o strãdanie de toate zilele. • Însusirile copilului atârnã de gradul de pervertire la care a ajuns instinctul maternitãtii la femeie. • Mare este acela care numai de mãrimea lui nu se ocupã. • Neghinele vrãjmasului vor sãlbãtici oile împotriva pãstorilor. • Când ti-a gãsit Dumnezeu vreo treabã pentru Împãrãtia Sa între oameni, ai isprãvit toate obligatiile lumii.
          (9 voturi / medie: 8)

28. LA MULTI ANI, INLOVE,SCUMPA SI FRUMOASA MEA PRIETENA CU SUFLETUL FRUMOS !!!!
de BIANCUORE la 05.11.2011 21:49 (este de acord ca aceasta poveste sa fie publicata)
LA MULTI ANI, scumpa mea prietena INLOVE !!!! Viata sa-ti aduca multe impliniri si reusite, sa fi IUBITA si IMPLINITA din toate punctele de vedere !!!! .... si sa nu uiti niciodata de EVOLUTIA TA SPIRITUALA, este cea mai importanta latura a existentei tale !!!! ITI MULTUMESC PENTRU SUFLETUL TAU BUN SI IUBITOR !!!! MULTI PUPICI
          (5 voturi / medie: 8)

29. dragostea te ajuta sa treci peste tot
de monik_stanciu la 03.07.2011 18:08 (este de acord ca aceasta poveste sa fie publicata)
Daca in viata ai noroc sa intalnesti pe cineva pe care sa-l poti iubi cu tot sufletul atunci esti un om norocos.Povestea mea incepe asa:la 19 ani am pornit pe un nou drum in viata(muzica),si am intalnit un om minunat de care m-am apropiat imediat,nu stiu dc a fost dragoste la prima vedere dar,l-am simit aproape d mine din secunda in care l-am intalnit,dupa aproape 4 luni e colaborare profesionala am reusit in final sa ne spunem ce simtim unul pt celalalt.Timp de 2 ani de zile am fost prieteni ,iar din 2007 am devenit sot si sotie.Desi multi au crezut k nu vom rezista, am reusit sa ne cladim o relatie frumoasa,sa fim un intreg.Pt mine sotul meu este omul care ma sprijina,ma incurajeaza,ma ajuta sa depasesc momentele dificile.Ii multumesc pt k de fiecare data cand imi este greu am un om caruia sa ii pot spune tot ce am pe suflet,este ajutorul meu si sprijinul meu de nadejde.Povestea noastra a inceput frumos( cu plimbari de mana prin parcuri;cu ore intregi in care vorbeam te miri ce ,doar k sa fim impreuna cat mai mult timp) si continua si mai frumos...speram cat mai mult...
          (18 voturi / medie: 7)

30. sclava trecutului...
de ramonav la 12.07.2011 20:27 (este de acord ca aceasta poveste sa fie publicata)
Nu iti spune nimeni ca este usor. Nu iti spune nimeni ca este al naibii de greu. Trebuie sa afli singur. Sa te chinui de unul singur. Sa te lupti cu cel mai mare dusman al tau: TU. Sa scotocesti printre amintiri. Sa revii, iar si iar, asupra unei actiuni pana cand ti se taie respiratia. Sa contrazici cu incapatanare pe acel cineva care iti spune ca timpul vindeca de la sine. Sa ti se usuce sangele de dor. Dor de ce? Cu timpul, aceeasi bruta de timp, dorul tau nu mai are nici macar un obiect –chip fix. Intre timp, in prezent, a imbatranit si el… Sa te convingi ca, de fapt, undeva unde nimeni nu vede si ajunge, acolo da, acolo poate, in acel colt al inimii… tu crezi inca in iubire, cuvant meschin, patetic ce se intampla intotdeauna doar altora.. Sa ti se stranga inima de gestul dureros al unei iubiri care a ales sa plece. Sa bajbai in prezent ca in cel mai negru intuneric, intrebandu-te pentru ce Dumnezeu te afli aici. Chiar asa… Pentru ce? Sa aduci in ochii memoriei un gest pe care l-ai facut mai demult. Pana cand in coltul inimii se strang milioane de pareri de rau. Pe care sa le stergi cu nervi si descurajare. Sa strangi o mie de “daca” la pieptul tau si sa-i strangi in brate ani la rand. Sa-ti sece puterea de a ierta simplu, inocent. Sa cari cu tine zilnic o povara pe umeri si sa te obisnuieste sa traiti impreuna, intr-o chinuita simbioza. Sa cazi prada aceleiasi greseli. Sa lasi sa te raneasca cu aceeasi greseala cu care ai mai fost ranita. Sa lasi trecutul sa iti dicteze prezentul. Si toate astea ca sa intelegi. DOAR CA SA INTELEGI. Ca sa intelegi ca nu esti tu cea care doreste binele celui pe care l-a iubit, ca era doar o persoana ranita. Ca sa intelegi ca trecutul este un bulgare de zapada pe care, odata ce l-ai rostogolit, nu il mai poti opri. Ca sa intelegi ca meriti speranta, ca e dreptul tau viitorul, ca prezentul este unica ta sansa de a trai ACUM. Ca sa intelegi ca trecutul este mai tacut si cel mai de temut dintre pradatorii de suflete. Ca sa intelegi ca cineva care a tras de ate altfel decat ti-ai fi dorit la un moment dat, nu a gresit la randul sau. Ca sa stii ca iti poti rascumpara mintea si sufletul in ghearele trecutului… Ca sa… In cate feluri si de cate ori te mai poate rani ceva ce te-a ranit o data? In mii de feluri daca sentimentele nu au fost ingropate niciodata. De mii de ori daca durerile, dezamagirile si remuscarile nu au fost vindecate niciodata...
          (20 voturi / medie: 7)

31. o data in viata...
de ramonav la 13.09.2011 20:35 (este de acord ca aceasta poveste sa fie publicata)
O data in viata gasesti pe cineva pe care sa iubesti cu adevarat dar simti cum bratele destinului te strang ,te sufoca,fara a-ti da voie sa cuprinzi in propriile-ti brate , sau sa atingi cu propriile-ti palme tot ceea ce iubesti ,tot ceea ce ai asteptat de-o viata.Simti cum iti aluneca printre degete sansa de a-ti cere de la viata pretul pe care poate il meriti si-atunci iti ingropi in lacrimi toate visele pierdute,te intorci la noptile tale goale si zilele trecatoare...zambetul aproape ca iti ingheata pe chip atunci cand te gandesti ca nu i-l poti darui celui iubit decat in gand ,simti cum din interiorul tau navaleste o avalansa de cuvinte pe care ai vrea sa le spui ,sa i le spui ,dar se opresc pe buze neputand fi rostite...le consideri inutile stiind ca nu pot incanta auzul celui drag pentru ca totul va desparte-distanta ,oamenii si mai ales destinul.... Si-apoi ....te-nchizi in tine si taci ,ti-auzi doar sufletul cum plange inghetat de frig pentru ca muzica lui frumoasa si linistita nu va putea ajunge la sufletul care iubeste aceeasi muzica .Si intr-o zi cantecul se va pierde printe soare si nori,printre valuri si cer....nu se va mai putea asculta sau vedea....Se va simti! Din dragostea ta adevarata ramai doar cu chipul ce ti-l asterni pe ganduri in fiecare seara cand il invelesti cu lacrimi...iti simti inima ca un ceas invechit ce nu mai stie sa bata ora exacta..Si taci...si taci.....apui in iubire,te nasti in lacrimi ,doar de dragul sufletului celui iubit cu adevarat....
          (4 voturi / medie: 7)

32. POVESTEA CATELUSULUI SCHIOP
de inlove_forever la 29.09.2011 01:09 (este de acord ca aceasta poveste sa fie publicata)
In vitrina unui magazin de animale era un afis:\"Catelusi de vanzare\"...Un baietel de 10 ani intra in magazin si intreaba care e pretul unui catelus.Vanzatorul spune ca pretul este intre 30$-50$.Baietelul baga mana in buzunar si scoate cateva monezi.Numara 2.70$...si apoi intreaba:-As putea vedea catelusii?Vanzatorul zambeste.Fluiera...din magazin iese afara cateaua si in urma ei 5 catelusi frumosi.Al saselea catelus...ramase in urma si nu se apropia!Baietelul intreaba:-De ce catelusul acesta schioapata?Omul ii raspunse ca acesta s-a nascut cu o problema la picior si va schiopata toata viata!-Acesta este catelusul pe care il doresc!a spus baietelul cu bucurie in glas.-Daca asta e dorinta ta ti-l dau gratis!a spus vanzatorul.Copilul s-a suparat si a spus:-Nu-l vreau gratis,pretul lui e la fel ca si a celorlalti catelusi.Iti voi da tot ce am acum la mine si in fiecare luna iti voi plati 50 centi pana voi achita pretul lui intreg!-Esti sigur ca vrei acest catelus?Niciodata nu va putea fugi sau juca ca toti ceilalti!....Baietelul s-a aplecat si a ridicat putin pantalonul si i-a aratat vanzatorului aparatul de fier care-i sustinea piciorul stramb si i-a zis:-Nici eu nu pot alerga,de aceea acest catelus are nevoie de cineva care sa-l inteleaga!....Ochii vanzatorului s-au umplut de lacrimi si i-a zis baietelului:-Sper si ma rog ca fiecare catelus sa aibe pe cineva care sa-l iubeasca asa cum tu il vei iubi pe acest catelus!
          (4 voturi / medie: 7)

33. prima noapte de dragoste-amintirea nr 1 partea II
de ramonav la 19.07.2011 12:47 (este de acord ca aceasta poveste sa fie publicata)
Prima noastra noapte de dragoste a fost intr-un apartament obscur de bloc, pe o saltea cu cearceafuri mototolite, cu teama in suflet si patima in priviri...dar a fost cea mai minunata noapte de dragoste a vietii noastre impreuna...au urmat multe nopti de dragoste dar nici una ca aceasta...pentru mine imbratisarile tale au fost oaza mea de liniste....doar in bratele tale ma simteam ocrotita, iubita, doar acolo toate grijile mele dispareau si lumea se oprea o clipa in loc...din ziua aceea mi-am dorit sa nu mai plec niciodata din bratele tale si sa nu te mai las sa pleci niciodata...nici o zi alaturi de tine nu am incetat sa te rog sa ma tii in brate iar bratele tale au fost mereu puternice si ocrotitoare...poate , de aceea, in inocenta mea, am crezut ca toata lumea noastra e intangibila, ca nimeni si nimic nu ne poate atinge atata vreme cat suntem impreuna... N-am sa incetez niciodata sa te rog:,,ia-ma in brate Pitu meu!\"...am sa te caut in fiecare noapte si zi a vietii mele prin toate gandurile mele...bratele tale au ramas la fel de puternice si ocrotitoare pentru mine iar dragostea la fel de mare...de unde stiu??? Dragostea intotdeauna stie...doar ca ai ales sa duci pe umeri o povara prea grea iar acum te crezi ingenunchiat si infrant...te ascunzi in spatele vorbelor dure si taioase, intri cu bocanci in sufletul meu si calci apasat, imprastii venin si te ascunzi in spatele tacerii...fugi dar nu te poti ascunde fiindca de dragoste nu poti fugii...nu te pedepsi inutil si fara rost, iubitul meu...imparte povara cu mine, nu te obosii sa crezi ca poti...sufletul tau a fost intotdeauna in palma mea si ii stiu fiecare zvacnire...nu ai sa poti fara mine si fara dragostea mea...eu sunt otrava sufletului tau, binecuvantarea si blestemul tau, inceputul si sfarsitul...fara mine nu va mai exista o zi de maiine pentru care sa merite sa te trezesti si sa mergi mai departe, fara mine nu vor mai fi sarbatori fericite , nici nopti de iarna la gura sobei, nici nopti de vara la malul marii... Prima noastra noapte de dragoste, prima noastra amintire frumoasa...iti amintesti cand imi spuneai ca noi nu prea avem lucruri si intamplari frumoase de care sa ne amintim?Aceasta este prima noastra amintire frumoasa si voi incerca sa rescriu povestea vietii noastre, cu toate amintirile ei, pana in ziua in care vei realiza(dar credca oricum in sufletul tau ,cu siguranta, stii!) ca povestea trebuie sa mearga mai departe...si poate , tot atunci vei realiza, cat de rau ai facut sufletului meu, cata suferinta ai adus cu purtarea ta rece si de neclintit... Dar pana atunci...ia-ma in brate, iubirea mea, si du-ma la capatul lumii!!!
          (13 voturi / medie: 7)

34. POVESTEA CESTII DE CEAI
de inlove_forever la 20.10.2011 00:32 (este de acord ca aceasta poveste sa fie publicata)
O familie a plecat intr-o excursie in Orient,sa cumpere ceva dintr-un magazin de antichitati pentru celelbrarea celei de a 25-a aniversare a casatoriei.Amandoi indrageau antichitatile si produsele din argila,in special cestile de ceai.Au observat o ceasca deosebita si au intrebat:\"Putem sa vedem ceasca aceea?Nu am vazut niciodata ceva atat de frumos.\"In timp ce doamna le oferea ceea ce cerusera,ceasca a inceput sa vorbeasca:\"Voi nu puteti sa intelegeti.Nu am fost de la inceput o ceasca de ceai.Candva am fost un bulgare de argila rosie.Stapanul m-a luat si m-a rulat,m-a batut tare,m-a framantat in repetate randuri,iar eu am strigat:\"Nu-mi face asta,nu-mi place,lasa-ma in pace!\"dar EL a zambit doar si a spus cu blandete:\"Inca nu!\"Apoi m-a asezat pe o roata si am fost invartita,invartita,invartita.\"Opreste,ametesc,o sa-mi fie rau!\"am strigat.Dar stapanul a dat din cap si a spus linistit:\"Inca nu!\"M-a invartit,m-a framantat si m-a modelat pana a obtinut forma care i-a convenit si apoi m-a bagat in cuptor.Niciodata nu am simtit atata caldura.Am strigat:\"Ajutor,scoate-ma de aici!\"L-am vazut printr-o deschizatura si i-am citit pe buze,in timp ce clatina din cap:\"Inca nu!\"Cand ma gandeam ca nu voi mai rezista,usa s-a deschis,m-a scos afara si m-a pus pe raft.Am inceput sa ma racoresc.O,ma simteam atat de bine!\"Ei,asa e mult mai bine\"m-am gandit eu.Dar,dupa ce m-am racorit,m-a luat,m-a periat si m-a colorat,iar mirosurile erau oribile.Am crezut ca ma sufoc.\"O te rog,te rog,inceteaza!\"am strigat eu.El doar a dat din cap si a spus:\"Inca nu!\"Apoi deodata m-a pus din nou in cuptor.Numai ca acum nu a mai fost ca prima data.Era de doua ori mai fierbinte si simteam cum ma sufoc.L-am rugat,am insistat,m-am rugat,am plans.Eram gata sa renunt.Chiar atunci usa s-a deschis si El m-a scos afara,si din nou m-a asezat pe raft,unde m-am racorit si am asteptat intrebandu-ma:\"Oare ce are de gand sa-mi mai faca?\"O ora mai tarziu mi-a dat o oglinda si mi-a spus:\"Uita-te la tine!\"...Si m-am uitat.Aceea nu sunt eu,aceea nu pot fi eu,este frumoasa!...si El a spus:\"Vreau sa tii minte,stiu ca a durut cand ai fost rulata,framantata,invartita dar,daca te-as fi lasat singura te-ai fi uscat!Stiu ca ai ametit cand te-am invartit pe roata,dar daca m-as fi oprit te-ai fi facut bucatele,te-ai fi faramitat!Stiu ca a durut si a fost foarte cald in cuptor,dar a trebuit sa te pun acolo,altfel te-ai fi crapat!Stiu ca mirosurile nu ti-au facut bine,cand te-am periat si te-am colorat peste tot,dar,daca nu as fi facut asta,niciodata nu te-ai fi calit cu adevarat si nu ai fi avut stralucire in viata.Daca nu te-as fi bagat pentru a doua oara in cuptor,nu ai fi supravietuit prea mult,fiindca acea intarire nu ar fi tinut.Acum esti un produs finit.Acum,esti ceea ce am avut in minte,de cand am inceput sa lucrez cu tine.\"....Morala este aceasta:Dumnezeu stie ce face cu fiecare din noi.El este olarul,iar noi sunt argila Lui.El ne modeleaza,ne face si ne expune la presiunile necesare,pentru a fi lucrari perfecte care sa implineasca buna si placuta Sa voie.Daca viata pare grea si esti lovit si impins fara mila,daca ti se pare ca lumea se invarteste necontrolat,daca simti ca esti intr-o suferinta ingrozitoare,daca viata ti se pare cumplita,fa-ti un ceai si bea-l din cea mai draguta ceasca,aseaza-te si gandeste-te la cele citite aici si apoi discuta putin cu Olarul.....(Poveste scrisa de Parintele Arsenie Boca)
          (3 voturi / medie: 7)

35. intimplare.
de myly la 28.10.2011 01:05 (este de acord ca aceasta poveste sa fie publicata)
anul trecut de craciun eu si piciul cel mic al meu cautam pe internet colinde de craciun dar intiplator am dat peste o melodie cu ingerasii ce iti ungea sufletul.in ziua craciunului am pus toate colindele pnt a ne umple casa de bucurii iar cind a sosit melodia sus mentionata cu ingerasii copilul meu a inceput sa plinga.....intrebindul ce sa intimplat a spus ca nu stie asa ia venit deoarece ai placea melodia cu toate ca nu o m-ai ascultase nici odata.a inceput sa plinga in hohote si a venit la mine si ma luat in brate.este o intimplare care nu o pot uita toata viata,
          (3 voturi / medie: 7)

36. ACASA
de ramonav la 13.11.2011 12:39 (este de acord ca aceasta poveste sa fie publicata)
Ne pierdem uneori, ca apoi iarasi sa ne regasim si sa stim ca suntem din nou Acasa; ne imbratisam sufletul si ii uram \"Bun venit!\"in simpla noastra casuta a inimii...e tare dulce regasirea cand simti ca Cerul ti-e alaturi si te primeste iar in causul palmei lui!!! E bine-n siguranta si bine e cand stim ca ne-am pierdut ca sa traim mai sfant, mai agatati cu disperare de ce este curat si frumos... Ne pierdem uneori, ca sa uitam de drumul pe care ne-am pierdut si sa gasim o cale a intoarcerii acasa...sa-ngenunchem cazuti in prag, sa regasim acele lacrimi dulci din noaptea grea de vara... Si atunci sufletul se inalta si bratele ni se-ntind sa regaseasca iarasi Cerul tot si sa cuprinda vesnicia toata. Si nu vrem sa ne mai pierdem...caci uneori e greu si doare... si-i asa de bine e Acasa...si incercam sa ne reparam inima franta, sa-i oferim cel mai scump tratament si sa-i lipim piesele la locul lor ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat cu ea...doar o mica interventie....si sapam adanc promisiuni in ea si fara sa ne dam seama le acoperim cu durere ce greu se da la o parte...si iar cadem...si ne pierdem...si iar ne regasim...ne pierdem uneori ca apoi iarasi sa ne regasim...
          (3 voturi / medie: 7)

37. RUGAMINTE PENTRU VOI DRAGII MEI PRIETENI - VA ROG SA MA AJUTATI !!!! VA MULTUMESC !!!!
de BIANCUORE la 23.12.2011 16:47 (este de acord ca aceasta poveste sa fie publicata)
va rog de cate ori intrati pe blogul meu sa dati clik pe reclamele de acolo pe cat mai multe si in fiecare zi de cate ori intrati, am pus reclama pe blog pentru a-mi facilita sponsorizarea unui nou site ca acesta - VA MULTUMESC, DRAGII MEI PRIETENI !!!! <3 <3 <3
          (2 voturi / medie: 5)

38. **** ADRESA BLOGULUI MEU ****
de BIANCUORE la 23.12.2011 16:52 (este de acord ca aceasta poveste sa fie publicata)
http://biancuorekarina.blogspot.com/
          (0 voturi / medie: 0)Număr de vizitatori:

Cine e online

În acest moment sunt 3 utilizatori şi 37 vizitatori online.

Utilizatori prezenţi

  • laura
  • INGERAS
  • RONNIE